Liikemäärä

Liikemäärä 37 - Idolit

Episode Summary

Liikemäärässä käydään tälle kertaa läpi Teemun ja Jarskin liikkumistapoihin innoitusta antaneita henkilöitä

Episode Notes

Teemu ja Jarski käyvät läpi henkilöitä, jotka ovat toimineet innoituksen lähteinä liikkumiseen tai vaikuttaneet kumpaisenkin liikkumisfilosofioihin. Kattavaa listaa ei saada tässä ajassa valmiiksi, mutta ehkä ne tärkeimmät idolit kuullaan.

Kasaritoimintaa parhaimmillaan: Alien, Predator ja RoboCop. RoboCopin ohjaaja Paul Verhoeven on ohjannut paljon muutakin kiinnostavaa.

Akuuttigeriatri Tiia Raitmaan podcast-jakso terveydenhoidon kriisistä.

Esimerkkiä Wibit-radasta jonka Nokian Liikuntapalvelut olivat syysloma-aktiviteetiksi järjestäneet.

Pidemmän linjan kuuntelijoille ei varmaan tule yllätyksenä että Katy Bowman on molempien idoli. Hänestä puhuttiin kuitenkin jo kattavasti täällä.

Myös Christopher McDougall ja Born to Run ovat tulleet esiin sen verran usein ettei tässä jaksossa näihin paneuduta sen enempää.

Paljasjalkakengillä on Suomessa jo pitkät juuret. Feelmax on alan pioneereja ja tuttu merkki molemmille Liikemäärän jäsenille.

Idoleita: Erwan le Corre, Ido Portal, Mike Tyson, Jack Dempsey, Mind Pump (Sal Di Stefano, Adam Schafer, Justin Andrews), Kelly McGonigal, Scott Sonnon, Jukka Rajala, Timo Klemola, Nick St Louis, Clayton Law, Tony Riddle, Mihály Csíkszentmihályi

Jarskin capoeiraopit ovat pääosin Sirín ja Platinan ansiota.

Usain Boltin video josta Teemu edelleen ammentaa voimaa.

Nolkytluvun Jarski repi vaikutteita noista jaksoista.

Teemun osteopatia-kollektio: Kari Kääntä, Aleksi Tuhkanen, Jouni Arffman, Janne Päivikkö, Vesa Remes, Santeri Kaatra, Christian Sullivan, Max Girardin.

Upeaa liikehdintää nähtävissä Jujimufun ja monen muun toimesta.

Teemun Osteopatia

Jarski Liikkuu